Follow us on LinkedIn

Bestrijding en controle van branden in elektrische voertuigen met het Fire Isolator-concept

The solution to isolate EV car fires

Bestrijding en controle van branden in elektrische voertuigen met het Fire Isolator-concept

Hur man kontrollerar bränder i EV-bilar

FIRE⚡️ISOLATOR is een concept voor het isoleren en bestrijden van branden in elektrische auto’s, gebaseerd op best practices en live tests. In het algemeen is er niet één oplossing voor het blussen of bestrijden van EV-autobranden, zoals alle brandweerlieden die met dit soort autobranden te maken hebben gehad, zullen kunnen bevestigen. Het zijn branden waar het blussen met water niet het gewenste effect heeft.

Het effectief isoleren en bestrijden van EV-autobranden vergt verschillende methoden vanwege de lithium-ion batterijen aan boord van EV-auto’s. De EV-auto zal uiteindelijk in een container in water moeten worden ondergedompeld, maar met het FIRE⚡️ISOLATOR-concept kan er vooraf veel worden gedaan om de schade te beperken. Het bestrijden van EV-autobranden met het Fire Isolator-concept is grondig getest en effectief gebleken.

Waarom Fire Isolator – Elektrische voertuigbranden zijn een probleem

Snel de auto verwijderen of een met water gevulde dompelbak binnenbrengen is niet mogelijk op een veerboot of in een parkeergarage of drukke straat. Zo’n dompelcontainer is ook niet altijd beschikbaar. Wat wij met de Fire Isolator creëerden, was een isolatie van de brand en deze onder controle houden totdat een veerboot de haven bereikt of, in het geval van een EV-brand in een parkeergarage, of woonwijk, totdat de auto veilig kan worden verwijderd of onder water kan worden gedompeld in een dompelcontainer.

 isoleren en bestrijden van branden in elektrische auto's

De stappen van het Fire Isolator-concept

Wanneer een EV-brand ontstaat, is het eerste wat we moeten doen het brandende voertuig bedekken met onze speciale hoge temperatuur deken het model VR0906Li. Deze deken werd speciaal ontwikkeld voor EV-autobranden.  Dit is een herbruikbare (maximaal 6-7 keer) en ISO geteste deken die lithiumbranden van (piek) 1600 graden Celsius en 1100 continu kan vasthouden. Zodra dit is gebeurd, kan/moet het personeel ook de omliggende voertuigen afdekken om extra schade te voorkomen.

Plaats vervolgens een Fire Isolator aerosol unit onder het brandende voertuig. Na activering wordt een aërosolwolk gegenereerd, die zich volumetrisch uitbreidt, de ruimte vult en de vlammen neerslaat. Het effect van deze aërosol-eenheden was optimaal (zoals ervaren tijdens onze tests) wanneer zij werden geactiveerd in een gesloten ruimte; door de branddeken over de auto. De laatste stap in ons concept is de watermistlans, waarmee we watermist over de deken spuiten (met de auto eronder) om de rookontwikkeling te minimaliseren. Dit gezegd zijnde, wordt het langzamerhand een best practice om de watermist al over de deken te spuiten voordat de aerosol units worden ingezet. De waternevel sluit de deken namelijk nog meer af, waardoor het effect van de aerosol-eenheden optimaler wordt. We kregen deze feedback van Koreaanse en Taiwanese brandweerlieden die live tests uitvoerden met het concept en het is nu een best practice.

Fire Isolator concept – samengevat

Bestrijden van branden elektrische auto’s -Het FIRE⚡️ISOLATOR-concept bestaat uit drie geteste en bewezen elementen die, wanneer ze samen worden gebruikt, de beste resultaten opleveren bij het bestrijden van branden met elektrische voertuigen in parkeergarages, garages of op veerboten:

1.            Het gebruik van een hoge temperatuurbestendige autobranddeken (tot 1600 graden C°, getest volgens ISO EN 13501-1) om de zuurstof weg te nemen en het vuur langzaam te verstikken. Merk op dat een deken alleen het vuur in de accu NIET zal doven. Het biedt controle over de situatie.

2.            Het gebruik van aerosols, die de chemische kettingreacties in de vlammen onderbreken en het vuur onderdrukken, waardoor de temperatuur verder daalt.

3.            Het gebruik van een watermistlans die rechtstreeks in de accu van de EV-auto wordt gestoken, om water over de deken te spuiten teneinde de giftige dampen en rook te verminderen en de auto te koelen.

Gedurende al deze tijd adviseren wij de brandtemperatuur te controleren met een thermische camera. Uiteindelijk, en om de elektrische auto volledig te blussen, adviseren wij het gebruik van een dompelbak.

U kunt de video’s van onze live tests hier bekijken.

U kunt al onze brochures en datasheets hier downloaden.

Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van ons concept, kunt u hier onze wereldwijde dealerlijst vinden.

Als u meer wilt weten over ons concept of dealer wilt worden, kunt u contact met ons opnemen of stuur een e-mail naar sales@fireisolator.com.