Follow us on LinkedIn

Hvordan kontrollere branner i elbiler

The solution to isolate EV car fires

Hvordan kontrollere branner i elbiler

Hvordan kontrollere branner i elbiler

Elbiler i brann

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du kan kontrollere branner i elbiler på en sikker måte for å forhindre sideskade. Hvorfor? Fordi elbilbranner er veldig forskjellige fra vanlige bilbranner. Elbilbranner er varmere enn vanlige bilbranner på grunn av litiumbatteriene. Dette kan forårsake farlige situasjoner, spesielt på parkeringsplasser eller bildekk på skip, hvor biler parkeres tett inntil hverandre.

Når det gjelder elektriske kjøretøy eller elbiler, kan det oppstå problemer når det er en feil. I så fall bygges det seg ofte opp varme og kan forårsake brann. Selv om denne brannfaren virker liten, er en elbilbrann langt farligere. En elbil brenner annerledes enn en vanlig bil og er langt vanskeligere å slukke.

På grunn av litiumbatteriene til en elbil kan battericellene overopphetes og forårsake en kjedereaksjon. Som følge av dette kan brannen starte opp igjen etter at den er slukket. Tro det eller ei, det kan ta opptil 24 timer før alle cellene har kjølt seg ned.

Elbiler i brann

Fire⚡️Isolator – Det ultimate FI-BL0906 brannteppet

Fordi kontroll av en elbilbrann er vesentlig annerledes enn å slukke en vanlig bilbrann, har vi laget Ultimate FI-BL0906 brannteppet. Dette brannteppet er den perfekte metoden for å isolere røyk og brann i tilfelle brann i elbiler. Vårt høytemperaturbestandige brannteppe for biler (opptil 1600 grader C°, testet i henhold til ISO EN 13501-1) gir kontroll over situasjonen og sørger for at sideskader er minimale når de utplasseres raskt nok. Merk at et teppe alene IKKE vil drepe brannen i batteriet. Det gir kontroll over situasjonen.

Dette brannteppet er gjenbrukbart (opptil maks 6-7 elbilbranner) og kan brukes til både elektriske og normale branner av biler, SUV-er og motorsykler. Brannteppet passer for profesjonelle brannmenn og andre organisasjoner som kan måtte håndtere flere branner.

Hvordan kontrollere branner i elbiler med brannteppet vårt

For å bruke Ultimate FI-BL0906 brannteppe trenger du minst to personer. Som du kan se på bildet over, er brannteppet stort nok til å dekke en SUV. Begge mennene som bruker brannteppet tar en side av det, og legger det deretter forsiktig over den brennende bilen. Brannteppet må dekke kjøretøyet helt, så sørg for at alle deler av bilen er dekket. Brannteppet tåler svært høye temperaturer, men tåler ikke skarpe gjenstander eller for grov håndtering av teppet. Installasjonen av teppet må derfor gjøres forsiktig, uten harde, rykkende bevegelser, for ikke å skade stoffet eller løkkene.

Når teppet er plassert over bilen, implementeres de neste trinnene i brannisolatorkonseptet:

Aerosolenhetene avbryter de kjemiske kjedereaksjonene som oppstår i flammene og undertrykker brannen, noe som resulterer i ytterligere temperaturreduksjon.

Vanntåkelansen for direkte innføring i batteriet til elbilen, for å sprøyte vann over teppet for å redusere giftige røyk og røyk og for å holde bilen kjølig. Du kan se hele Fire Isolator-konseptet i aksjon i denne videoen. Etter bruk er det bare å skylle teppet med vann og oppbevare det i Smart-vesken. Hvis du har spørsmål om Ultimate FI-BL0906 brannteppe, eller om våre andre Fire⚡️Isolator-produkter, vennligst kontakt oss.