Follow us on LinkedIn

Blusdeken voor elektrische auto’s – Efficiënte bestrijding van EV-branden

The solution to isolate EV car fires

Blusdeken voor elektrische auto’s – Efficiënte bestrijding van EV-branden

Blusdeken voor elektrische auto's

Blusdeken elektrische auto – Branden in elektrische auto’s vormen een nieuwe en unieke uitdaging voor brandweerlieden, omdat het bestrijden van branden in elektrische auto’s heel anders verloopt dan het bestrijden van normale autobranden. Elektrische auto’s bevatten namelijk lithiumbatterijen. Ze kunnen in een korte tijd enorm veel hitte genereren. In het geval van een autobrand kan dit snel escaleren en zijn de uitslaande vlammen zeer moeilijk onder controle te krijgen, vooral op plaatsen als parkeerterreinen of autodekken op schepen waar voertuigen dicht bij elkaar staan.

Bij Fire Isolator weten we hoe belangrijk het is om effectieve oplossingen te vinden om branden in elektrische voertuigen te bestrijden. Daarom hebben we de Ultimate FI-BL0906 Fire Blanket ontwikkeld – een hoge temperatuur blusdeken die rook en vuur van branden in elektrische auto’s isoleert.

De risico’s van branden in elektrische auto’s

Branden in elektrische auto’s vormen een speciaal risico vanwege de lithiumbatterijen. Een storing in deze batterijen kan leiden tot warmteontwikkeling en ontsteking. Ditresulteert in een brand die anders brandt en moeilijker te blussen is dan branden in conventionele voertuigen. Zelfs nadat de eerste vlammen zijn gedoofd, kunnen de batterijcellen van een lithiumbatterij tot wel 24 uur heet blijven, waardoor de brand opnieuw kan oplaaien.

Maak kennis met de Ultimate FI-BL0906 blusdeken voor elektrische auto’s.

Onze Ultimate FI-BL0906 blusdeken is speciaal ontworpen om te voldoen aan de complexe vereisten van branden in elektrische voertuigen. Met zijn hoge temperatuurbestendigheid tot 1600 graden Celsius (getest volgens ISO EN 13501-1) biedt deze herbruikbare deken een unieke manier om de situatie onder controle te krijgen en de bijkomende schade te minimaliseren als hij onmiddellijk wordt gebruikt.

Goed om te weten, is dat er zijn minimaal twee personen nodig zijn om de blusdeken effectief te gebruiken. Het is van belang om de blusdeken zorgvuldig over het brandende voertuig te plaatsen om volledige dekking te garanderen. Hoewel de deken is gemaakt van een zeer sterke stof, moet hij voorzichtig worden gehanteerd om schade aan de stof of de lussen te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat hoewel de blusdeken controle biedt, hij het vuur in de accu niet in zijn eentje kan doven. Daarom bieden we aanvullende maatregelen om de beste resultaten te behalen bij het bestrijden van branden in elektrische auto’s:

  • Aerosol-units die de chemische kettingreacties in de vlammen onderbreken en het vuur onderdrukken, waardoor de temperatuur verder daalt.
  • Het gebruik van een watermist lans om een nevel van water boven de auto te spuiten om giftige dampen en rook te verminderen en de auto verder af te koelen.
Blusdeken voor elektrische auto's

Eén blusdeken voor alle elektrische voertuigen

Onze blusdeken voor elektrische auto’s is niet beperkt tot branden in elektrische auto’s – hij kan ook worden gebruikt voor andere elektrische voertuigen zoals e-bikes, e-scooters en andere elektrische apparaten. Onze blusdekens worden zelfs gebruikt in musea om kunstvoorwerpen te beschermen in geval van brand!

Deze veelzijdigheid maakt ze van onschatbare waarde voor professionele brandweerlieden en organisaties die te maken hebben met verschillende brandscenario’s. Bij Fire Isolator kunnen we onze blusdekens in verschillende afmetingen voor u op maat maken. Vraag ons naar de beschikbare opties.

Onze autobranddeken is vele malen getest en bewezen

Onze autobranddeken is uitvoerig getest volgens ISO EN 13501-1 normen om de kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Natuurlijk hebben we onze blusdeken zelf getest, maar we hebben ook goede beoordelingen gekregen van onze dealers.

Bijvoorbeeld van onze dealer EMSTEC in Korea, die met succes verschillende tests heeft uitgevoerd met het Fire Isolator-concept. Deze tests, die zelfs werden uitgezonden op de Koreaanse televisie, dienen als bewijs van de effectiviteit van de Fire Isolator voor de autoriteiten en overheidsinstanties.

Geïnteresseerd?

Als het aankomt op het bestrijden van branden in elektrische voertuigen, is de Ultimate FI-BL0906 Car Fire Isolator Blanket een essentieel hulpmiddel voor professionele brandweerlieden, eigenaren van parkeergarages, wagenparkbeheerders en anderen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van elektrische voertuigen.

Geïnteresseerd in de aankoop van de Fire Isolator deken? Neem contact met ons op of zoek de dichtstbijzijnde dealer op onze website onder het kopje “Waar te koop”.

Bent u geïnteresseerd om dealer te worden? Neem dan contact met ons op!